Автореферати
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7151
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Документ Підприємницьке середовище та його вплив на ефективність господарської діяльності малих підприємств (на прикладі харчової промисловості Волинської області)(2011) Гудзь, Юрій ФедоровичДисертація на здобуття наукового степеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04. – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Національний університет харчових технологій Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Київ, 2011. Дисертація присвячена розробці науково-методичних основ та практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності господарської діяльності малих підприємств харчової промисловості в нестабільному підприємницькому середовищі. Розвинуто теоретичні засади підприємницького середовища в ринкових умовах господарювання. Здійснено розмежування категорій господарське середовище та підприємницьке середовище. Розглянуто та поглиблено теорію ефективності господарської діяльності малих підприємств. Розвинуто підходи до оцінки підприємницького середовища, формування його оптимального стану на основі використання математичних методів моделювання. Здійснено оцінку ефективності господарської діяльності малих підприємств харчової промисловості регіону з використанням інтегрального показника. Встановлено рейтинг малих підприємств харчової промисловості за рівнем досягнутої економічної ефективності в умовах невизначеності підприємницького середовища.Запропоновано методику визначення показників-індикаторів можливості припинення господарської діяльності підприємств внаслідок впливу загроз і викликів підприємницького середовища. Надані науково-практичні рекомендації щодо вибору альтернативи господарської діяльності малими підприємствами залежно від стану підприємницького середовища. Обґрунтовано шляхи розвитку партнерства малих підприємств харчової промисловості у сучасному підприємницькому середовищі. Здійснено прогноз ефективності діяльності малих підприємств харчової промисловості, що побудований на основі методів математичного моделювання економічних процесів.