Автореферати

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7151

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні підходи до енергозабезпечення підприємств харчової промисловості
    (2015) Струнін, Віктор Володимирович
    Дисертаційна робота присвячена інноваційним підходам до енергозабезпечення підприємств харчової промисловості. Розкрито сутність та зміст теоретичних засад інноваційного енергозабезпечення на підприємствах харчової промисловості, розвинуто понятійно-категоріальний апарат теорії енергозабезпечення, обґрунтовано теоретичні основи інноваційного енергозабезпечення діяльності підприємств та фактори впливу на формування потреби у енергоресурсах. The thesis is dedicated to the innovative approaches to food industry enterprises’ energy providing. In the given thesis the essence and the content of theoretical principles of innovative energy providing of food industry enterprises are revealed, the concept and categorical apparatus of the energy providing theory is developed, the theoretical basis of innovative energy providing of enterprises’ activity and the factors that make an influence to the energy needs formation are grounded.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток енергозбереження – складова ефективності підприємств харчової промисловості
    (2014) Бевз, Вікторія Володимирівна
    Дисертаційна робота присвячена розвитку енергозбереження як складової ефективності підприємств харчової промисловості. Розкрито сутність та зміст теоретичних засад енергозбереження на підприємствах харчової промисловості, обгрунтовано основні теоретико-методичні положення щодо підвищення ефективності енергозбереження та фактори впливу використання енергоресурсів на прибутковість підприємства. Досліджено стан використання енергетичних ресурсів та фактори впливу на енергозбереження підприємств різних галузей харчової промисловості, проаналізовано основні показники енергоефективності підприємств за 2008-2011 рр., запропоновано класифікацію заходів енергозбереження на підприємствах харчової галузі. Обґрунтовано використання системи оцінки підвищення ефективності енергозберігаючої діяльності підприємства, розвинуто критерії підвищення енергоефективності, параметри передпроектних заходів та оцінювання сили впливу факторів енергозбереження. Обґрунтовано передпроектний підхід до планування енергозбереження на підприємствах та визначено заходи його реалізації, що дає можливість системно оцінювати переваги предпроектних управлінських рішень для розробки програми енергозбереження для підприємства. Дозволяє економити значні фінансові ресурси, виступає попереднім етапом виявлення резервів економії енергоресурсів на підприємстві, шляхом пошуку найбільш доцільних варіантів для прийняття остаточного управлінського рішення щодо енергоефективного проектування. The thesis is devoted to the development of energy-saving efficiency as part of the food industry. The essence and meaning of theoretical principles of energy conservation in the food industry. The basic theoretical and methodological principles regarding improving the efficiency of energy conservation and energy use factors influencing the profitability of the company. The state energy conservation and impacts on energy saving enterprises in various sectors of the food industry, analysis of the main indicators of energy efficiency for the 2008-2011 bienniums, the classification of energy saving measures in the food industry. The application evaluation system improve the efficiency of the energy saving of the company, develop criteria for energy efficiency, the parameters of pre- assessment activities and potency factors for energy saving. Pre- grounded approach to energy conservation planning in enterprises and identifies measures for its implementation, which enables a system to evaluate the benefits predproektnyh management solutions for the development of energy efficiency programs for the company. Allows you to save significant financial resources, serves previous stage detection reserves of energy savings in the company, by searching for the most appropriate options for the final administrative decision regarding energy efficient design.