Автореферати

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7151

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Інформаційне забезпечення в системі економічної безпеки підприємства
    (2014) Іванюта, Тетяна Миколаївна
    Дисертація присвячена дослідженню теоретичних положень та розробці практичних рекомендацій щодо формування ефективної системи інформаційного забезпечення економічної безпеки підприємства. Здійснено теоретичний аналіз концептуальних підходів щодо визначення економічної сутності понять «безпека», «економічна безпека підприємства» та «інформаційне забезпечення». Систематизовано завдання та обґрунтовано структуру системи економічної безпеки підприємства, визначено місце в ній інформаційного забезпечення та його складових. Проведено аналіз теоретичних розробок та можливостей практичного використання бенчмаркінгу, а також причин, що перешкоджають його розвитку на вітчизняних підприємствах харчової промисловості. The thesis deals with research of theoretical ideas and development of practical recommendations concerning creation of an effective system of economic security of a company and its information support. A theoretical analysis of conceptual approaches was conducted concerning definition of the meaning and peculiarities of formation of such concepts as ‘security’, ‘economic security of a company’ and ‘information support’. A structure of system of economic security of a company was justified, its tasks were systemized, a place of information support and its components were defined. Herein, theoretical researches and possibilities of practical use of benchmarking were analyzed, alongside with causes that prevent its development at domestic food industry companies.
  • Ескіз
    Документ
    Формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості
    (2013) Птіцина, Лариса Анатоліївна
    У роботі розроблено теоретичні положення та практичні рекомендації для формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості. Уточнено концептуальні підходи до визначення сутності та особливостей формування інформаційного забезпечення в системі управління підприємством. Класифіковано вимоги до інформації та інформаційного забезпечення процесу прийняття управлінських рішень підприємств хлібопекарської промисловості і обґрунтовано доцільність їх дотримання в процесі формування управлінських рішень. Сформовано принципи раціональної організації документообігу на підприємстві. Оцінено інформаційне забезпечення підприємств хлібопекарської промисловості України та визначено рівень впливу внутрішніх і зовнішніх чинників на стан системи управління. Запропоновано науково – методичний підхід до побудови дескриптивної моделі інформаційного забезпечення в системі управління підприємств хлібопекарської промисловості. Удосконалено практичні рекомендації щодо адаптування системи збалансованих показників через побудову макету її функціонування до галузевих особливостей підприємств хлібопекарської промисловості. Запропоновано методичний підхід до встановлення системи показників якості стратегічного та інформаційного компонентів інформаційного забезпечення. Сформовано методичні положення з порядку оцінки економічного ефекту від впровадження запропонованих заходів щодо удосконаленні інформаційного забезпечення в системі управління. In the work the theoretical principles and practical guidelines for the formation of an information management system of enterprises baking industry. Specified conceptual approaches to determining the nature and characteristics of the formation of information security in the enterprise management system. Classified information requirements and information support management decision making enterprises baking industry and expediency of their enforcement in the process of making. Formed principles of rational organization of documents in the enterprise. Reviewed information for businesses Ukraine baking industry and defined the level of influence of internal and external factors on the state of the control system. A scientific - methodical approach to building a descriptive model of information provision in the management of enterprises baking industry. Practical recommendations for improved adaptation of the balanced scorecard model by building its operation to industry features enterprise bakery industry. The methodical approach to setting scorecard as a strategic component of information and information security. Formed methodological status of the order assessing the economic impact of the introduction of the proposed measures for the improvement of information management system.