Хіміко-аналітичні властивості сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніоніті АВ-17*8, та використання їх в аналізі харчових об'єктів
Дата
2011
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Встановлено умови іммобілізації сульфофталеїнових барвників на поверхні аніонита АВ-178. Досліджена взаємодія Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості комплексов, які утворюються на поверхні; показники ефективності аніонообмінників з іммобілізованими сульфофталеїновими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об´єктах.
The conditions of the immobilization sulphophalein dyes at the surface anionite АВ-178 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface regents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the surface anionite with the immobilization sulphophalein dyes have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects.
The conditions of the immobilization sulphophalein dyes at the surface anionite АВ-178 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface regents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the surface anionite with the immobilization sulphophalein dyes have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects.
Опис
Ключові слова
твердофазне-спектрофотометричне визначення металів, the interface spectrophotometric definition of the metal ions, іммобілізовані барвники, аналіз харчових об'єктів, the immobilized dyes, кафедра харчової хімії
Бібліографічний опис
Костенко, Є. Є. Хіміко-аналітичні властивості сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніоніті АВ-17*8, та використання їх в аналізі харчових об'єктів / Є. Є. Костенко // Методи та об‘єкти хімічного аналізу. – 2011. – Т. 6, № 1–2. – С. 56–70.