М'ясо-рослинні напівфабрикати - комплексні повноцінні продукти харчування
Вантажиться...
Дата
2013
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Одним з шляхів створення нових м’ясопродуктів підвищеної харчової цінності є комбінування тваринної сировини з сировиною рослинного походження. Таке поєднання дозволяє знизити калорійність, та одночасно, вміст холестерину і ненасичених жирних кислот, продукти збагачуються природними біологічно активними речовинами, рослинними білками, вуглеводами, вітамінами, мінералами, баластними речовинами та іншими сполуками, необхідними для нормального функціонування організму людини.
One of the ways to develop new meat products of high nutritional value is a combination of animal origin, raw materials of plant origin. Such combination allows to reduce calorie content, and simultaneously, cholesterol and fatty acids, products enriched natural biologically active substances, vegetable protein, carbohydrates, vitamins, minerals, dietary fibre and other compounds necessary for normal functioning of an organism.
Опис
Ключові слова
біологічна цінність, показники якості, технології, м'ясо-рослинні напівфабрикати, semi-finished products biological value, quality indicators, technology, meat and vegetable, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Бібліографічний опис
Гащук, О. І. М'ясо-рослинні напівфабрикати - комплексні повноцінні продукти харчування / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк // Науковий вісник ЛНУВМБ ім. С. З. Гжицького. - 2013. - Том 15. - № 3 (57). - Ч. 4. – С. 42-46.