Мікропорова структура моркви

Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

В статті наведені визначені для моркви об’єм мікропор, інтегральні та диференціальні криві розподілу мікропор за радіусами, ефективний радіус пор, питома поверхня. Показано їх вплив на процес сушіння. It is stated, that the volume of micropores increases from the minimal radius by the parabolic low up to value ≈ 120∙10-10 m, and then the dependence has linear form. It is shown, the micropores with smallest radius 10∙10-10 m are predominated in the fresh carrot, the value of effective radius is ≈ 50∙10-10 m, the value of specific surface - – 156 m2/g. It is stated, that all capillary moisture and partially moisture of polymolecular adsorption has been took away during the process of drying to standard moisture content.

Опис

Ключові слова

питома поверхня, сушіння, морква, розподіл мікропор, specific surface, drying, carrot, micropores, pores distribution, кафедра фізики та професійної безпеки, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Вербицький, Б. І. Мікропорова структура моркви / Б. І. Вербицький, Ю. П. Луцик, Т. М. Левківська / / Харчова промисловість. – К.: НУХТ, 2013. - № 14. –С. 15-16.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced