Порівняльний аналіз процесів нанофільтрації та зворотнього осмосу при розділенні молочної сироватки
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В даній роботі наведені результати експериментальних досліджень процесів розділення молочної сироватки нанофільтрацією та зворотнім осмосом. Визначені їх основні переваги та недоліки, що обумовлюють вибір відповідного процесу при переробці молочної сироватки. Встановлено, що за допомогою нанофільтрації можна частково знесолити розчин, а зворотнім осмосом – отримати фільтрат (пермеат) з незначним вмістом розчинених сполук.
This paper presents the results of experimental studies of whey separation by nanofiltration and reverse osmosis . The main advantages and disadvantages of these processes were determined that influence the choice of appropriate process at whey separation . It was found out that due to nanofiltration we can partially demineralize solution and after reverse osmosis we can obtain permeate with the small amount of solutes .
Опис
Ключові слова
зворотний осмос, молочна сироватка, нанофільтрація, reverse osmosis, whey, nanofiltration, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
Бібліографічний опис
Змієвський, Ю. Г. Порівняльний аналіз процесів нанофільтрації та зворотнього осмосу при розділенні молочної сироватки / Ю. Г. Змієвський, І. І. Киричук, В. Г. Мирончук // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Міністерство освіти і науки України. – Одеса: 2013. – Вип. 43. – Том. 2. – С. 137-141.