Дослідження зміни форм зв’язку вологи під час сушіння екстракту чаю зеленого
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Розглянуто процес сушіння екстракту, як один з найголовніших процесів виробництва сухого рослинного екстракту. Проведено дериватографічний аналіз рідкого та сухого екстракту чаю зеленого. Встановлено: температурний інтервал видалення вільної на зв’язаної вологи в сухому та рідкому екстрактах чаю зеленого; максимально допустима температура нагрівання екстракту чаю зеленого; втрати вологи під час сушіння екстракту. The process of drying the extract as one of the most important processes of dry plant extract has been studied. A derivatographic analysis of liquid and dry green teaextracts has been carried out. The temperature range of free and bound moisture removal in dry and liquid green tea extracts, the maximum allowable temperature of heating of green tea extracts and also moisture loss during drying the extracts were found.
Опис
Ключові слова
екстракт, чай, сушіння, дериватографічний аналіз, дериватограми, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, extract, tea, drying, derivatographic analysis, derivatograms
Бібліографічний опис
Рубанка, К. В. Дослідження зміни форм зв’язку вологи під час сушіння екстракту чаю зеленого / К. В. Рубанка, В. А. Терлецька, І. М. Зінченко // Хранение и переработка зерна. - 2013. - № 11 (176). - С. 46–48.