Спосіб прояснення фруктових, ягідних та змішаних фруктово-ягідних соків (Патент на корисну модель № 72081)
Дата
2012
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Переробка фруктово-ягідної сировини на освітлені соки пов’язана з їх проясненням, яке передбачає вилучення з них високомолекулярних речовин та завислих часток органічного і неорганічного походження. Запропонований спосіб прояснення забезпечує високі якісні показники обробленого соку.
Processing of raw fruit and berry juices the highlight due to their enlightenment, which involves extraction of high-molecular substances and suspended particles of organic and inorganic origin. Clarify the proposed method provides high quality parameters of processed juice.
Опис
Ключові слова
соки, адсорбція, глинистий мінерал, juices, adsorption, clay mineral, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Патент 72081 України. МПК А23L 2/02 (2006.01). Спосіб прояснення фруктових, ягідних та змішаних фруктово-ягідних соків / Мельник О. П., Манк В. В., Лебовка М. І.; заявник та патентовласник Інститут біоколоїдної хімії ім. Ф. Д. Овчаренка НАН України. – № u 2011 15125; заявл. 21.12.2011; опубл. 10.08.2012, Бюл. № 15.