Модифікація хімічного складу харчової клітковини механоактивуванням

Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено ряд хімічних змін, які протікають у матеріалах при їх диспергуванні у пристроях спеціальної конструкції – дезінтеграторах. Використання механічних методів активування викликає часткову деградацію високополімерів харчової клітковини, підвищуючи харчову цінність її біокомпонентів та ступінь засвоєння живим організмом. The sequence of chemical changes in materials during their dispersion in specially constructed devices (disintegrators) was theoretically proved and experimentally confirmed in this article. The author showed that the usage of mechanical methods of disintegration leads to partial degradation of food cellulose high-polymers, which would raise the nutritional value of its components and therefore increase the grade of its absorption by live organism.

Опис

Ключові слова

харчова клітковина, диспергування, механохімія, високополімери, подрібнювачі, моносахариди, food cellulose, dispersion, mechanical chemistry, high-polymers, disintegrators, monosaccharide, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Сімахіна, Г. О. Модифікація хімічного складу харчової клітковини механоактивуванням / Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 44. - С. 121-126.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced