Морозиво з екстрактом гібіскусу
Loading...
Files
Date
item.page.orcid
item.page.doi
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Через всесвітню економічну кризу та критичний стан вітчизняної сировинної
бази морозиво з повною або частковою заміною молочного жиру на олії та продукти їх переробки складає близько 60 % від загальних обсягів виробництва продукції в Україні. Значно менше виготовляють морозива молочного, вершкового та пломбіру (до ЗО %) та морозива на основі цукрових сиропів, плодово-ягідної та овочевої сировини, соків, екстрактів та ін. (10 %). У той же час на внутрішньому ринку країни наявна рослинна сировина, що спроможна відігравати у складі морозива численні технологічні функції ряду харчових інгредієнтів — барвників та смако-ароматичних інгредієнтів, регуляторів кислотності, антиоксидантів, антімікробних та структуруючих агентів та ін. Застосування рослинної сировини у складі морозива заощаджує ресурси тваринної сировини та збагачує продукцію біологічно цінними компонентами, натомість, морозиво із застосуванням рослинних екстрактів (водних витяжок) практично не виготовляють як в
Україні, так і за кордоном.
Due to the global economic crisis and the critical state of the domestic raw
cream base with full or partial replacement of milk fat in butter and their products is about 60% of total production in Ukraine. Much less ice cream made of milk, cream and ice-cream (up to thirty%) and ice cream from sugar syrups, fruit and vegetable raw juices, extracts and others. (10%). At the same time, the domestic market of available plant material that is able to play a part in Ice Cream numerous technological features of a number of food ingredients - colors and taste aromatic ingredients, acidity regulators, antioxidants, antimikrobnyh and structuring agents and others. The use of plant material consisting of ice cream animal materials saves resources and enriching products biologically valuable components instead of using ice plant extracts (aqueous extracts) is not made as a
Ukraine and abroad.
Description
Citation
Антонюк, О. В. Морозиво з екстрактом гібіскусу / О. В. Антонюк, Г. Є. Поліщук // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма та матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 85-86