Вплив компонентів рослинної сировини на дисперсність краплин плазми масляних сумішей
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Сучасні дані статистичних досліджень щодо збалансованості харчового
раціону населення країни вказують на критично низький вміст у ньому природних
мікронутрієнтів. Провідними фахівцями медицини відмічається, що зменшення
біологічної цінності харчових продуктів є однією із основних причин погіршення
загального здоров'я, поширення хронічних неінфекційних захворювань та
скорочення тривалості життя людини. Вирішення даної проблеми, як в Україні так і
за її межами, науковці вбачають у збагаченні традиційних харчових продуктів
комплексом мікронутрієнтів природного походження. Тому, враховуючи сучасну
державну політику у галузі харчування, на кафедрі експертизи харчових продуктів
НУХТ проводиться робота з розроблення нових видів масляних сумішей
підвищеної харчової цінності, що забезпечується внесенням спеціально
підготовленої арахісової пасти та порошку із банану. Із літературних джерел
відомо, що завдяки своєму хімічному складу обрані добавки позитивно впливають
на роботу нервової, серцево-судинної та дихальної систем, сприяють омолодженню
організму та допомагають подолати синдром хронічної втоми. Слід вказати і на те,
що обрані добавки володіють високими структуроутворюючими, волого- та
жироутримуючими властивостями.
Recent studies on the statistical balance of food
diet of the population indicate a critically low content of natural
micronutrients. The leading specialists of Medicine observed that the decrease
biological value of food is one of the main causes of deterioration
general health, the spread of chronic non-communicable diseases and
reducing the length of human life. The solution to this problem, both in Ukraine and
abroad, scholars see the enrichment of traditional foods
complex of micronutrients natural origin. Therefore, at the current
State policy in the field of nutrition, the Department of Examination food
Our library is working to develop new types of oil mixtures
high nutritional value, provided by the introduction of special
prepared Peanut butter and powder of banana. From the literature
known that due to its chemical composition selected additives positively influence
on the nervous, cardiovascular and respiratory systems, contribute to the rejuvenation
body and help to overcome chronic fatigue syndrome. It is necessary to specify that
selected additives that have high structure-forming, moisture and
zhyroutrymuyuchymy properties.
Опис
Ключові слова
краплини плазми, масляні суміші, рослинна сировина, plasma droplets, oil mixture, herbs, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції
Бібліографічний опис
Вплив компонентів рослинної сировини на дисперсність краплин плазми масляних сумішей / О. М. Вашека, О. В. Нєміріч, О. В. Галецька, М. В. Янчик // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 170.