Купажовані рослинні олії з використанням олії глоду
Файли
Дата
2014
Автори
Задкова, Олександра Сергіївна
Усатюк, Світлана Іванівна
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Ненасичені жирні кислоти є есенціальними нутрієнтами, які повинні міститися
у щоденному харчовому раціоні в оптимальній кількості та співвідношенні.
Мононенасичені жирні кислоти є інгібітором перекисного окиснення ліпідів та
впливають на активність ферментів. Поліненасичені жирні кислоти олій зменшують
рівень холестерину у сироватці крові. Відомо про протипухлинні властивості
жирних кислот родини ю-3. Основним харчовим джерелом ненасичених жирних
кислот є рослинні олії, але вони не збалансовані за своїм жирнокислотним складом.
Unsaturated fatty acids are essential nutrients that must be contained
in the daily diet in optimal amounts and proportions.
Monounsaturated fatty acids are inhibitors of lipid peroxidation and
affect the enzyme activity. Polyunsaturated fatty acids decrease oil
cholesterol in serum. Is known about the anticancer properties
fatty acid family of S-3. The main dietary sources of unsaturated fatty
acids are vegetable oils, but they are not balanced in their fatty acid composition.
Опис
Ключові слова
олія глоду, жирні кислоти, купажовані рослинні олії, hawthorn oil, fatty acids, kupazhovani vegetable oils, кафедра експертизи харчових продуктів
Бібліографічний опис
Задкова, О. С. Купажовані рослинні олії з використанням олії глоду / О. С. Задкова, С. І. Усатюк // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 173.