Тенденції переробки соапстоків
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Соапсток є відходом рафінації олії з використанням лужної нейтралізації
вільних жирних кислот. Нині відомі п'ять схем нейтралізації, чотири з яких є
промислово впровадженими. Залежно від схеми нейтралізації та хімічного складу
олії, яку рафінують, соапсток має певні фізико-хімічні властивості, такі як стійкість
емульсії, наявність емульгаторів та співвідношення вмісту нейтралізованих жирних
кислоти до вмісту нейтрального жиру.
Soap stock is waste oil refining using alkaline neutralization
free fatty acids. Currently, five schemes known neutralization, four of which are
industrially implemented. Depending on the scheme neutralization and chemical composition
oil, which is refined, Soap stock has certain physical and chemical properties, such as resistance
emulsion, the presence of emulsifiers and value content neutralized fatty
acid content of neutral fat.
Опис
Ключові слова
емульгатори, жирні кислоти, соапсток, Soap stock, emulsifiers, fatty acids, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Бібліографічний опис
Тенденції переробки соапстоків / Т. І. Романовська, М. І. Осейко, О. В. Голодна, С. О. Леник // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 321.