Створення біосенсору на основі іммобілізованої бутирилхолінестерази та рН-чутливих польових транзисторів для визначення L-карнітіну
Вантажиться...
Файли
Дата
2014
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Однією з важливих проблем сучасності є харчування, а саме, порушення
балансу між макро- та мікронутрієнтами, і вирішенням цієї проблеми є
використання біологічно активних добавок (БАД). Окреме місце серед БАД займає
L-карнітін, який набув широкого використання в якості добавки до спортивного
харчування. L-карнітін підвищує швидкість метаболізму жирних кислот та
позитивно впливає на серцево-судинну систему.
One of the important issues of our time is the food, namely, violations
balance between macro- and micronutrients, and solution is
using biologically active additives (BAA). A special place among the ranks Supplements
L-carnitine, which is widely used as an additive to sports
food. L-carnitine increases the rate of metabolism of fatty acids and
positive effect on the cardiovascular system.
Опис
Ключові слова
L-карнітін, бутирилхолінестерази, біосенсор, L-carnitine, butyrylcholinesterase, biosensor
Бібліографічний опис
Курбатов, А. О. Створення біосенсору на основі іммобілізованої бутирилхолінестерази та рН-чутливих польових транзисторів для визначення L-карнітіну / А. О. Курбатов, Т. В. Сорока, О. А. Зінченко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 484.