Дослідження процесу зцукрювання у виробництві харчового сиропу
Файли
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Представлено результати дослідження ефективності використання глюкоамілазних
ферментних препаратів для зцукрювання глюкозного розчину, одержаного з пшениці.
Встановлено оптимальні технологічні параметри проведення процесу. Over decades starch syrup production in Ukraine was in the state
of crisis. During this time, production of edible starch has almost
decreased by 4 times. The most powerful company nowadays is
JSC «IDnipro Starch and Syrup Mill» which produces native
starch from corn, starch syrup, gluten, glucose, oil and food.
Starch and starch products technology has recently undergone
significant changes. New enzymes and types of adsorbents start
to be used in production. Due to wide application of enzymes in
the world glucose-fructose and edible syrups, molasses with
different carbohydrate composition, starch sugar and also more
than 15 kinds of glucose products have been produced.
Technologies of fructose-content syrups are based on three
enzymatic reactions: saccharification starch diluting by enzyme —
bacterial amylase; diluted starch saccharification by enzyme —
amyloglucosidase; isomerization of glucose into fructose through
glucose — izomerase. In order to study saccharification hydrolysis
process after suspended impurities removal from it a series of
experiments has been carried out to choose glucoamylase enzyme
preparation and establish its optimal quantities, determine of the
process duration.
Therefore, there is a need to improve starch technology using
glucoamylase enzymes for saccharification glucose solution
yielded from wheat.
Опис
Ключові слова
ферментні препарати, глюкоамілаза, зцукрювання, enzymes, glucoamylase, saccharification, кафедра технології цукру і підготовки води
Бібліографічний опис
Карпович, І. В. Дослідження процесу зцукрювання у виробництві харчового сиропу / І. В. Карпович, І. О. Крапивницька, О. І. Брик // Наукові праці НУХТ. – К. : НУХТ, 2013. - № 48. – С. 120-123.