Технологія олії з волоського горіха з використанням ферментних препаратів
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті наведено результати досліджень використання ферментних препаратів целюло- і протеолітичної дії для вилучення олії з волоського горіха шляхом водної екстракції. Обробку сировини ферментами проводили за таких умов: температура 47 °С, рН середовища 7,5, співвідношення фермент/субстрат — 0,050 для целюлази і 0,035 — для протеази. Вихід олії складав 26…28 %.
Development of biotechnological methods for vegetable oils is one of the most promising directions of complex proce- ssing of raw materials. The results of studies using such enzymes as cellulase and protease for extracting walnut oil are reported in the paper. The processing of raw material by enzymes was performed under the following conditions: temperature 47 °C, pH 7.5; ratio of enzyme / substrate — 0.050 for cellulase and 0.035 for protease. Yield of oil was 26…28 %.
Опис
Ключові слова
горіхова олія, walnut oil, протеаза, protease, целюлаза, cellulase, вітамін Е, vitamin E, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Бібліографічний опис
Технологія олії з волоського горіха з використанням ферментних препаратів / Т. А. Королюк, С. І. Усатюк, А. В. Попова, А. О. Черства // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Том 21, № 2. – С. 231-234.