Застосування інформаційних технологій у навчальному процесі підготовки фахівців із спеціальності «Технологія бродильних виробництв і виноробства»

Ескіз

Дата

2006

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Важливими умовами ефективного використання засобів інформаційних технологій (ІТ) для підвищення компетентності студентів є наявність навчально-методичних матеріалів, які дозволяють забезпечити засобами ІТ оперативний доступ студентів до цієї інформації, наявність спеціалізованих комп’ютерних програм і технічних засобів у вищому навчальному закладі, широкий доступ до мережі Internet. На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства в межах навчальної і науково-дослідної роботи за активною участю студентів розроблені і використовуються біля 40 комп’ютерних програм в середовищі EXCEL з метою виконання технологічних розрахунків продуктів, допоміжних матеріалів, складських приміщень і обладнання при виробництві пива, спирту, безалкогольних напоїв, горілок і вина всіх типів. На кафедрі створені і продовжують доповнюватись відповідні бази даних технологічного обладнання й уніфікованих блоків схем, з яких формується відповідний технологічний процес та компонується обладнання відповідно до вимог завдання на проектування. Розроблені лабораторні роботи в середовищі EXCEL з дисциплін «Основи наукових досліджень та технічної творчості» та «Оптимізація технологічних процесів галузі» дають можливість студентам опанувати методами постановки та рішення оптимізаційних задач технологічних процесів галузі.

Опис

Ключові слова

інформаційні технології, навчально-методичні матеріали, комп’ютерні програми, розрахунки продуктів, уніфіковані блоки схем, лабораторні роботи, информационные технологии, учебно-методические материалы, компьютерные программы, расчеты продуктов, унифицированные блоки схем, лабораторные работы, information technology, educational materials, computer programs, calculations products, unified blocks of circuits, laboratory work, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Застосування інформаційних технологій у навчальному процесі підготовки фахівців із спеціальності «Технологія бродильних виробництв і виноробства» / П. Л. Шиян, В. А. Домарецький, А. М. Куц, М. В. Білько, С. Р. Тодосійчук // Нові технології навчання : науково-методичний збірник. – К. : Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, 2006. – С. 93.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced