Дослідження впливу шроту льону на якість хліба

Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

В матеріалах статті розглянуто можливість використання шроту льону в рецептуріт пшеничного хліба для збагачення виробів фізіологічно-функціональними інгредієнтами. Результати досліджень свідчать, що внесення шроту льону покращує склад рідкої фази тіста, що сприяє дещо інтенсивнішому бродінню цих зразків тіста. Встановлено, що доцільно в рецептурі хліба проводити заміну пшеничного борошна шротом льону в кількості до 5 %, більше дозування шроту супроводжується погіршенням органолептичних показників якості виробів, зниженням їх об’єму та формостійкості. The article discusses the possibility of using flax meal in the recipe wheat bread for the enrichment of products of physiologically functional ingredients. The results show that the introduction of flax meal improves the composition of the liquid phase of the dough, which contributes to a slightly more intense fermentation of these samples test. Found that it is desirable in the bread recipe to replace wheat flour with flax meal, in an amount up to 5 %, increase the dosage of the meal is accompanied by a deterioration of the organoleptic indicators of the quality of products, reduction of their volume and dimensional stability.

Опис

Ключові слова

шрот льону, тісто, якість хліба, клітковина, в'язкість, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, meal flax, dough, quality of bread, fiber, viscosity

Бібліографічний опис

Дробот, В. І. Дослідження впливу шроту льону на якість хліба / В. І. Дробот, О. П. Іжевська, Ю. В. Бондаренко // Зернові продукти і комбікорми. – 2015. – № 1 (57). – С. 42-45.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced