Цитрати металів – ефективні збагачувачі хлібобулочних виробів мінеральними речовинами
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Стаття присвячена дослідженню впливу цитратів кальцію, магнію, цинку, заліза та їхньої суміші на технологічний процес виготовлення діабетичних хлібобулочних виробів. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано покращення бродильної активності дріжджів, структурно-механічних властивостей тіста та якості готових виробів при додавання цитратів. The article investigates the impact of calcium, magnesium, zinc, iron citrates and their mixture for production diabetic bakery products. The improving of fermentation activity of yeast, structural and mechanical properties of dough and quality of finished products while adding citrate is experimentally investigated and scientifically proved.
Опис
Ключові слова
цитрати металів, фруктоза, мінеральні речовини, хліб, діабет, збагачення, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, citrates of metals, fructose, mineral substances, bread, diabetes, enrichment
Бібліографічний опис
Цитрати металів – ефективні збагачувачі хлібобулочних виробів мінеральними речовинами / В. Дробот, А. Шевченко, О. Андрущук, Н. Козич // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2015. – № 12. – С. 3–5.