Дослідження кольороутворюючих властивостей порошків із буряка, отриманих різними методами сушіння

Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

На сьогодні розроблено технологію масляної пасти на молочно-рослинній основі із додаванням порошку буряка, що обумовлює привабливий рожевий колір готового продукту. Метод сушіння буряка-сировини впливає на кінцевий склад отриманої добавки, включаючи вміст так званих беталанінів, що складаються із пігментів червоного (бетаціанінів) та жовтого (бетаксантінів) кольорів. Наявність барвних речовин, їх кількість, стійкість до зміни pH середовища відіграють важливу роль на формування споживчих характеристик продукту. Метою роботи було дослідження кольороутворюючих властивостей, а саме інтенсивності забарвлення та відтінку порошків з буряка для використання у складі масляної пасти. At present, the technology of oil pastes milk and plant-based powder with addition of beet, which makes an attractive pink color of the finished product. The method of drying beet-material effect on the final composition of the resulting additive, including the contents of the so-called betalaniniv consisting of red pigments (betatsianiniv) and yellow (betaksantiniv) colors. The presence of coloring substances, their quantity, resistance to changes in pH environment play an important role in the formation of consumer product characteristics. The aim was to study koloroutvoryuyuchyh properties, such as color intensity and hue of beet powders for use in oil paste.

Опис

Ключові слова

кольоровість, color, порошок буряка, beet powder, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Рашевська, Т. О. Дослідження кольороутворюючих властивостей порошків із буряка, отриманих різними методами сушіння / Т. О. Рашевська, О. А. Подковко // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 82 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірнатів і студентів, 13-14 квітня 2016 р., м. Київ. - Київ : НУХТ, 2016. - С. 328.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced