Підвищення експлуатаційних характеристик брагоректифікаційних установок шляхом використання технології керованої ректифікації

Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Авторами запропонована енергозберігаюча технологія керованої ректифікації. Проведені дослідження її ефективності для процесів розгонки спиртовмісних фракцій і перегонки дозрілої бражки. Визначені технологічні показники роботи експериментальних розгінної та бражної колон. Встановлено переваги запропонованої технології: в процесі розгонки відбувається повне вилучення головних домішок, ступінь вилучення спиртів сивушного масла та метанолу підвищується на 60 %, значно зростає їх кратність концентрування. При збільшенні часу затримки бражки на тарілках до 12 с. концентрація етанолу в бражному дистиляті збільшується на 28 %. При цьому питомі витрати гріючої пари скорочуються на 40 %. The authors propose saving technology-driven rectification. Conducted research of its efficiency for the processes of distillation of alcohol-containing fractions and distillation of mature distillate. Determined the technological parameters of the experimental acceleration and alcohol distillation columns. The advantages of the proposed technology: in the process of acceleration there is a complete extraction of the head impurities, the degree of extraction of alcohols fusel oil and methanol increased by 60 %, significantly increased their concentration rate. With increasing time, the delay distillation up to 12 s. the concentration of industrial ethanol in the distillate is increased by 28 %. While the unit cost of the heating steam is reduced by 40 %.

Опис

Ключові слова

бражка, етиловий спирт, контрольовані цикли, ректифікація, фазова рівновага, distillation, ethyl alcohol, controlled cycles, rectification, phase equilibrium, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Підвищення експлуатаційних характеристик брагоректифікаційних установок шляхом використання технології керованої ректифікації / Ю. В. Булій, П. Л. Шиян, А. М. Куц, А. П. Дмитрук // Харчова промисловість. – К. : НУХТ, 2017. - Т. 23, № 2. - С. 234-240.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced