Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньйона

Вантажиться...
Ескіз

Дата

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник/консультант

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У статті наведено узагальнені експериментально-статистичні моделі процесу сушіння ніжки та шапинки культивованого гриба шампіньйон, які можуть бути використані для прогнозування якісних показників готового грибного напівфабрикату і енерговитрат на його утримання. Моделі побудовано за результатами активних експериментів з визначення теплоти випаровування вологи з тканин ніжки та шапинки гриба на підставі яких були визначені коефіцієнти регресійних рівнянь і встановлено зв'язок між цими коефіцієнтами і теплофізичними характеристиками води. Поверхні відгуку, отримані на основі моделей, показали, що процеси сушіння ніжки та шапинки мають між собою суттєві відмінності у перебігу процесу.

Опис

Бібліографічний опис

Єщенко, О. А. Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньйона / О. А. Єщенко, Т. О. Роман, О. Г. Мазуренко // Наукові праці НУХТ. – 2016.– Т. 22, № 4. – С. 149–155.

Колекції

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в