Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньйона

Вантажиться...
Ескіз

Дата

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У статті наведено узагальнені експериментально-статистичні моделі процесу сушіння ніжки та шапинки культивованого гриба шампіньйон, які можуть бути використані для прогнозування якісних показників готового грибного напівфабрикату і енерговитрат на його утримання. Моделі побудовано за результатами активних експериментів з визначення теплоти випаровування вологи з тканин ніжки та шапинки гриба на підставі яких були визначені коефіцієнти регресійних рівнянь і встановлено зв'язок між цими коефіцієнтами і теплофізичними характеристиками води. Поверхні відгуку, отримані на основі моделей, показали, що процеси сушіння ніжки та шапинки мають між собою суттєві відмінності у перебігу процесу.

Опис

Бібліографічний опис

Єщенко, О. А. Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньйона / О. А. Єщенко, Т. О. Роман, О. Г. Мазуренко // Наукові праці НУХТ. – 2016.– Т. 22, № 4. – С. 149–155.

Колекції

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в