Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньйона

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті наведено узагальнені експериментально-статистичні моделі процесу сушіння ніжки та шапинки культивованого гриба шампіньйон, які можуть бути використані для прогнозування якісних показників готового грибного напівфабрикату і енерговитрат на його утримання. Моделі побудовано за результатами активних експериментів з визначення теплоти випаровування вологи з тканин ніжки та шапинки гриба на підставі яких були визначені коефіцієнти регресійних рівнянь і встановлено зв'язок між цими коефіцієнтами і теплофізичними характеристиками води. Поверхні відгуку, отримані на основі моделей, показали, що процеси сушіння ніжки та шапинки мають між собою суттєві відмінності у перебігу процесу.

Опис

Ключові слова

шампіньйон, сушіння, експериментально-статистичне моделювання, регресійний аналіз, теплофізичні характеристики, сушка, экспериментально-статистическое моделирование, регрессионный анализ, теплофизические характеристики, mushroom, drying, experimental and statistical modeling, regression analysis, thermal characteristics, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

Бібліографічний опис

Єщенко, О. А. Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньйона / О. А. Єщенко, Т. О. Роман, О. Г. Мазуренко // Наукові праці НУХТ. – 2016.– Т. 22, № 4. – С. 149–155.

Зібрання