Розробка кріогенної технології нанопорошків із топінамбуру з використанням рідкого та газоподібного азоту

Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Запропоновано та розроблено кріогенну технологію отримання нанопорошків із топінамбуру, яка відрізняється від традиційних застосуванням кріогенного «шокового» заморожування, низькотемпературного дрібнодисперсного подрібнення та сублімаційного сушіння. Нова технологія дозволяє більш повно вилучити біологічно активні речовини із зв’язаного з біополімерами наноасоціатів у вільний стан та зруйнувати полісахарид інулін на 45–55 % до окремих його мономерів – фруктози. The cryogenic technology of obtaining nanopowders from artichoke is proposed and developed, which differs from the traditional applications of cryogenic "shock" freezing, low temperature fine splitting and sublimation drying. New technology allows more complete removal of biologically active substances from Linked to nanoassociate biopolymers in a free state and to destroy the inulin polysaccharide by 45-55% to separate its monomers - fructose.

Опис

Ключові слова

кріогенне заморожування, дрiбнодисперсне подрібнення, сублімаційне сушіння, топінамбур, інулін, нанопорошки, Cryogenic freezing, granular disintegrating, sublimation drying, artichoke, inulin, nanopowders, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Розробка кріогенної технології нанопорошків із топінамбуру з використанням рідкого та газоподібного азоту / Р. Ю. Павлюк, О. С. Бессараб, В. В. Погарська, К. С. Балабай, С. М. Лосєва // Східно-Європейський журнал передових технологій. – 2015. – № 6/10 (78). – С. 4–10.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced