Розробка кріогенної технології нанопорошків із топінамбуру з використанням рідкого та газоподібного азоту
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Запропоновано та розроблено кріогенну технологію отримання нанопорошків із топінамбуру, яка відрізняється від традиційних застосуванням кріогенного «шокового» заморожування, низькотемпературного дрібнодисперсного подрібнення та сублімаційного сушіння. Нова технологія дозволяє більш повно вилучити біологічно активні речовини із зв’язаного з біополімерами наноасоціатів у вільний стан та зруйнувати полісахарид інулін на 45–55 % до окремих його мономерів – фруктози.
The cryogenic technology of obtaining nanopowders from artichoke is proposed and developed, which differs from the traditional applications of cryogenic "shock" freezing, low temperature fine splitting and sublimation drying. New technology allows more complete removal of biologically active substances from Linked to nanoassociate biopolymers in a free state and to destroy the inulin polysaccharide by 45-55% to separate its monomers - fructose.
Опис
Ключові слова
кріогенне заморожування, дрiбнодисперсне подрібнення, сублімаційне сушіння, топінамбур, інулін, нанопорошки, Cryogenic freezing, granular disintegrating, sublimation drying, artichoke, inulin, nanopowders, кафедра технології консервування
Бібліографічний опис
Розробка кріогенної технології нанопорошків із топінамбуру з використанням рідкого та газоподібного азоту / Р. Ю. Павлюк, О. С. Бессараб, В. В. Погарська, К. С. Балабай, С. М. Лосєва // Східно-Європейський журнал передових технологій. – 2015. – № 6/10 (78). – С. 4–10.