Характеристика оптимізації антикризового управління страховими компаніями як елемент підвищення їх конкурентоспроможності
Дата
2017
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У роботі проаналізовано передовий зарубіжний та вітчизняний досвід антикризового управління страховими компаніями. Встановлено, що перспективними та високоефективними для покращення результатів діяльності страхових компаній є такі системи та концепції, як принципи оптимальності Беллмана; діаграма Ісікави; система управління якістю – Total Quality Management (TQM); оптимізація клієнтської бази; теорія ігор; система управління відповідальністю RACI; бенчмаркінг; модель ощадливого виробництва Lean production та система безперервного вдосконалення процесів Kaizen. Використання даних інструментів приведе до суттєвих результатів та виведення страхових компаній з кризового становища.
The paper analyzes the advanced foreign and domestic experience of crisis management of insurance companies. Established that highly promising and to improve the performance of the insurance companies is such systems and concepts, as Bellman optimality principles; Ishikawa diagram; quality management system – Total Quality Management (TQM); optimizing customer base; game theory; RACI responsibility management system; benchmarking; Model Lean production system and Kaizen continuous improvement processes. Using these tools will lead to tangible results and output of insurance companies’ crisis.
Опис
Ключові слова
кафедра фінансів, антикризове управління, бенчмаркінг, теорія ігор, модель ощадливого виробництва, crisis management, benchmarking, game theory, model lean production
Бібліографічний опис
Арич, М. І. Характеристика оптимізації антикризового управління страховими компаніями як елемент підвищення їх конкурентоспроможності / М. І. Арич // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2017. – Т. 23, № 4. – С. 74–80.