Хлібобулочні вироби для хворих на цукровий діабет, збагачені фізіологічно-функціональними інгредієнтами
Файли
Дата
2017
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В матеріалах статті обґрунтовано доцільність збагачення хлібобулочних виробів для хворих на цукровий діабет пшеничними висівками, сухою пшеничною клейковиною, соєвою олією, йодованою сіллю, що містять функціональні інгредієнти, які покращують спектр фізіологічних властивостей цих виробів. Розрахунок хімічного складу нових виробів свідчить, що їх можна віднести до фізіологічно-функціональних продуктів, оскільки їхнє споживання задовольняє добову потребу в харчових волокнах, ненасичених жирних кислотах, низці мінеральних речовин і вітамінів забезпечується більше як на 20%. Розроблені вироби призначено для споживання як хворим на цукровий діабет, так і широкому колу споживачів.
In the article the expediency of the enrichment of bakery products for diabetics wheat bran, dry wheat, soybean oil, iodized salt, containing functional ingredients that improve the range of the physiological properties of these products. The calculation of the chemical composition of new products shows that they can be attributed to physiologically functional foods, since their consumption satisfies the daily need in dietary fibers, unsaturated fatty acids, some minerals and vitamins provided by more than 20 %. Developed products intended for consumption such as diabetics, and a wide range of consumers.
Опис
Ключові слова
фруктоза, лактулоза, харчові волокна, функціональні інгредієнти, якість виробів, діабетичні продукти, технологічний процес, fructose, lactulose, dietary fiber, functional ingredients, quality products, diabetic products, technological process, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки
Бібліографічний опис
Хлібобулочні вироби для хворих на цукровий діабет, збагачені фізіологічно-функціональними інгредієнтами / В. І. Дробот, Ю. В. Бондаренко, Н. О. Місечко, О. Л. Сєдих, О. А. Білик // Хранение и переработка зерна – 2017. – № 5. – С. 57–61.