Вплив модифікованих жирів на показники біологічної ефективності напівфабрикатів з м"яса птиці

Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Досліджено вплив внесення до складу рецептури січених напівфабрикатів з м’яса птиці модифікованих жирів різного складу. Проаналізовано зміну показників біологічної ефективності напівфабрикатів м’ясних на основі м’яса курчат бройлерів внаслідок введення до рецептур модифікованого жиру та комбінування м’ясної сировини з рослинною сировиною, клітковиною та свинячим жиром. Досліджена зміна жирнокислотного складу та здатності до перетравлювання січених напівфабрикатів з м’яса птиці при різних рівнях введення та типах модифікованих жирів, обґрунтовано раціональні рівні та форму внесення модифікованих жирів. Проведено порівняльний аналіз змодельованих рецептур з продуктами традиційного асортименту та доведено підвищення біологічної ефективності продукту. The impact of different composition modified fats application into the formulation of chopped half-finished products from poultry meat has been studied. The change of the biological effectiveness indices of half-finished products based on chicken broilers meat has been analyzed due to the modified fat formula and the combination of raw meat with vegetable raw materials, fiber and lard application. The change in fatty acid composition and ability to digest chopped halffinished products from poultry meat at different levels of adding and types of modified fats is substantiated, rational levels and the form of modified fats application are substantiated. The comparative analysis of the modeling formulations with products of the traditional assortment has been carried out and the biological effectiveness of the product has been demonstrated.

Опис

Ключові слова

half – finished products, modified fat, digestibility, напівфабрикати, модифіковані жири, перетравність, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Бібліографічний опис

Шведюк, Д. А. Вплив модифікованих жирів на показники біологічної ефективності напівфабрикатів з м'яса птиці / Д. А. Шведюк, В. М. Пасічний, І. Г. Радзієвська // Аграрна наука та харчові технології. – 2017. – № 3 (97). – С. 249-257.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced