Розробка рецептур м’ясних паштетів з використанням білково-жирових емульсій на основі вітамінізованих купажованих рослинних олій
Дата
2017
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті розглянута розробка рецептур м’ясних паштетів з використанням білково-жирових емульсій (БЖЕ) на основі вітамінізованих купажованих рослинних олій (ВКРО). Досліджено органолептичні, фізико-хімічні та функціонально-технологічні показники нових рецептур м’ясних паштетів з метою збагачення біологічно активними компонентами. В процесі роботи було створено вісім рецептур паштетів з м’яса птиці зі використанням розроблених БЖЕ, що входили до складу рецептури в кількості 15…20% та дві рецептури з вітамінізованими купажованими рослинними оліями двокомпонентного та трикомпонентного складів у кількості 10%.
The article deals with the development of meat patties formulations using protein-fat emulsions (BZHE) on the basis of vitaminized blended vegetable oils (WRC). The organoleptic, physico-chemical and functional-technological indices of new recipes of meat pastes for the purpose of enrichment of biologically active components were investigated. In the course of work, eight recipes of poultry meat pates were created using BJEs developed in the composition of the formulation in the amount of 15 ... 20% and two formulations with vitaminized blended vegetable oils of two-component and three-component stores in the amount of 10%.
Опис
Ключові слова
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів, м’ясні паштети, вітамінізовані купажовані рослинні олії, білково-жирові емульсії, технологія, meat pastes, vitaminized blended vegetable oils, protein-fat emulsions, technology
Бібліографічний опис
Котляр, Є. О. Розробка рецептур м’ясних паштетів з використанням білково-жирових емульсій на основі вітамінізованих купажованих рослинних олій / Є. О. Котляр, О. А. Топчій // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С. З. Ґжицького. – 2017. – Т. 19, № 75. ‒ С. 89–96.