Функціональні зміни в організмі людини в екстремальних умовах та їх біокорегування компонентами харчових продуктів
Вантажиться...
Файли
Дата
2017
Автори
Сімахіна, Галина Олександрівна
Науменко, Наталія Валентинівна
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
У статті на основі літературних даних здійснено аналіз функціональних змін в організмі осіб, які постійно піддаються фізичним і нервово-психо- емоційним перевантаженням, що ставить їх на межу фізіологічних можливостей, викликає ряд захворювань і різко знижує якість життя. Це передусім стосується військовослужбовців, які впродовж трьох останніх років виконують свій службовий і громадянський обов’язок у зоні АТО.
The authors of this article accomplished a literary data based analysis of functional changes in the organisms of the people constantly exposed to physical and nervous-psychoemotional overstrain, which might place them on the edge of physiological possibilities, cause an array of diseases, and lower sharply the quality of their life. First of all, this problem concerns military personnel fulfilling their duties in the zone of Anti-Terrorist Operation.
Опис
Ключові слова
кафедра технології оздоровчих продуктів, військовослужбовці, функціональні харчові продукти, екстремальні умови, адаптація, нутрієнти, реабілітація, military personnel, functional foodstuffs, extreme conditions, adaptation, nutrients, rehabilitation, кафедра гуманітарних дисциплін
Бібліографічний опис
Сімахіна, Г. О. Функціональні зміни в організмі людини в екстремальних умовах та їх біокорегування компонентами харчових продуктів / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Наукові праці НУХТ. – 2017. – Т. 23, №5. - Ч. 2. – С. 94-102.