Перетравлюваність білків організмом людини
Файли
Дата
2016
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Проаналізована інформація по здатності до перетравлення білків тваринного та рослинного походження. Дослідженнями встановлено, що білки тваринного походження засвоюються значно краще рослинних. Так, відомо, що білки м’яса, молока, риби, яєць засвоюються на 96-98%, в той час як засвоюваність білків рослинної сировини не перевищує 70-75%, а білків пшона дорівнює 60-65%.
The information on the ability to digestion animal and plant origin proteins is analyzed. Studies have found that animal origin proteins are absorbed much better than plant origin proteins. It is known that proteins of meat, milk, fish, eggs are assimilated by 96-98%, while the digestibility of plant material protein does not exceed 70-75%, and protein of wheat is 60-65%.
Опис
Ключові слова
амінокислоти, дефіцит білків, рослинна сировина, м’ясна продукція, перетравлення білків, amino acids, deficiency of proteins, plant raw materials, meat products, digestion of proteins, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Бібліографічний опис
Фурсік, О. П. Перетравлюваність білків організмом людини / О. П. Фурсік, І. М. Страшинський, В. М. Пасічний // Перспективи розвитку м’ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали п’ятої міжнародної науково-технічної конференції, 7-8 листопада. – К. : НУХТ, 2016. – С. 47-48.