Удосконалення способів сушіння картоплі комбінованими методами енергопідведення
Файли
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Найбільш ефективним методом консервування харчових продуктів на сьогодні є сушіння. В той же час, цей метод є і найдорожчим. Тому головним завдання процесу сушіння є добитися найвищої якості при мінімальних витратах електроенергії. Для зневоднення картоплі з енергетичної точки зору найбільш доцільним є сушіння інфрачервоним випромінюванням, але данний метод не набув значного поширення через явище термодифузії. У роботі наведено результати дослідження процесу сушіння за класичною технологією картоплі трьома методами: конвективним, конвективно-інфрачервоним, конвективним-НЧВ.
The most effective method of preserving food products today is drying. At the same time, this method is also the most expensive. Therefore, the main task of the drying process is to achieve the highest quality at a minimum cost of electricity. For dewatering of potatoes from the energy point of view, the most appropriate is the drying of infrared radiation, but this method has not become widely distributed due to the phenomenon of thermodiffusion. The paper presents the results of the study of the drying process on the classical technology of potatoes by three methods: convective, convective infra-red, convective-NCHV.
Опис
Ключові слова
інфрачервоне сушіння, картопля, комбінований метод опромінення, infrared drying, potato, combined method of irradiation, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра технології консервування
Бібліографічний опис
Удосконалення способів сушіння картоплі комбінованими методами енергопідведення / Г. М. Бандуренко, І. Ф. Малежик, І. В. Дубковецький, М. Г. Писарєв // Новітні тенденції у харчових технологіях, якість і безпечність продуктів : матеріали VII Всеукраїнської науково-практичної конференції, 16-17 квітня 2015 р., м. Львів. - С. 11-15.