Термогравіметричне дослідження екструдованих та нативних видів крохмалю
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Проведені визначення термогравіметричних показників та диференціально термічний аналіз нативних та екструдованих видів кукурудзяного, пшеничного, картопляного і тапіокового крохмалю. На основі аналізу даних здійснено порівняльну характеристику кількості адсорбційно та капілярно зв’язаної вологи досліджуваних зразків. Вивчено вплив процесу екструдування та наявності кристалічних структур крохмалю на енергію зв’язку вологи.
The definitions of thermogravimetric indices and differential thermal analysis of native and extruded starch of corn, wheat, potato and tapioca starch have been made. On the basis of the data analysis, a comparative characteristic of the amount of adsorbed moisture and moisture of capillary of the investigated samples have been performed. The influence of the extrusion process and the presence of crystalline structures of starch on moisture bonding energy was studied.
Опис
Ключові слова
структура крохмалю, екструзія, енергія активації, адсорбована волога, термогравіметричний аналіз, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, кафедра фізики та професійної безпеки, starch structure, extrusion, energy of activation, adsorptive moisture, thermogravimetric analysis
Бібліографічний опис
Термогравіметричне дослідження екструдованих та нативних видів крохмалю / В. Я. Пічкур, М. М. Лазаренко, О. М. Алєксєєв, В. М. Ковбаса, М. В. Лазаренко // Східно-європейський журнал передових технологій. – 2015. – № 1/6 (73). – С. 52–56.