Організаційні основи розвитку гандболу в Україні та в світі

Ескіз недоступний

Дата

2009

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У роботі надано ретроспективний аналіз літературних даних із проблем модифікації сучасного спорту, тенденцій розвитку гандболу на сучасному етапі, комерціалізації та професіоналізації гандболу у світовій практиці. Проаналізовані умови розвитку й особливості функціонування гандболу, системи організації та управління гандболом на міжнародному рівні, та у розвинених країнах світу (Німеччині і Росії). Здійснено комплексний аналіз системи організації та управління гандболом в Україні, у ході якого визначено: особливості виникнення і становлення гандболу; проблеми та перспективи його розвитку; організаційно-правові, соціально-політичні й економічні умови функціонування; розвиток гандболу в системі дитячо-юнацького і резервного спорту України.

Опис

Ключові слова

соціальна система спорту, система організації та управління гандболом, комерціалізація та професіоналізація спорту, спортивно-комерційна діяльність, олімпійський та професійний спорт, social system of sport, organization and management system of handball, commercialization and professionalism sports, sports and commercial activity status, olympic and professional sport, кафедра фізичного виховання

Бібліографічний опис

Павлюк, І. С. Організаційні основи розвитку гандболу в Україні та в світі / І. С. Павлюк // Молода спортивна наука України : збірник наукових праць з галузі фізичної культури та спорту Львівського державного університету фізичної культури. - 2009. - Випуск 13. - Том 1 : Актуальні проблеми теорії і методики підготовки спортсменів. - С. 220.

Зібрання