Підбір кількості карамельного солоду для виробництва напівтемного і темного пива

Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Основною сировиною у пивоварінні, за класично технологією, є ячмінний пивоварний солод, хміль, вода та дріжджі. Ринок пива України є досить широким, саме тому є актуальним створення нових рецептур та сортів пива. Карамельний солод посилює типовий карамельний аромат пива, він надає пиву темного кольору, а також підвищує його піностійкість, а у смаку відчуваються приємні медові нотки. В даній статті експериментально підібрано оптимальну кількість карамельного солоду для виготовлення напівтемних та темних сортів пива. Barley brewing malt, hops, water and yeast are the main raw material in brewing, according to the classical technology. The Ukrainian beer market is quite wide, which is why it is relevant to create new recipes and beers. Caramel malt enhances the typical caramel aroma of beer, it gives the beer a dark color, as well as increases its freshness, and in taste, pleasant honey notes are felt. In this article, an optimal amount of caramel malt has been selected for the production of dark and dark beers.

Опис

Ключові слова

карамельний солод, сусло, охмелення, бродіння, готове пиво, caramel malt, wort, hopping, fermentation, ready beer, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Кошова, В. М. Підбір кількості карамельного солоду для виробництва напівтемного і темного пива / В. М. Кошова, А. О. Коберніцька // Science and Education a New Dimension. Natural and Technical Sciences. - 2018. - VІ (19), Issue 171. - С. 30–32.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced