Оцінювання якості білка насіння льону методом DIAAS
Файли
Дата
2018
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті подано опис нової методики DIAAS, яка рекомендована Продовольчою та Сільськогосподарською Організацією Об’єднаних Націй (ФАО) з 2013 року. Нова методика DIAAS дозволяє кількісно оцінити засвоюваність кожної амінокислоти окремо з білка продукту. Перетравлення незамінної амінокислоти повинно базуватися на справжній засвоюваності ілеї кожної амінокислоти, яка визначається у продукті для людини. Методика може бути корисною при визначенні біологічної цінності нових видів сировини та конструюванні нових функціональних харчових продуктів.
The article presents a description of the new DIAAS technique, which has been recommended by the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) since 2013. The new DIAAS method allows quantifying the digestibility of each amino acid separately from the protein product. The digestion of an essential amino acid should be based on the true digestibility of the ilea of each amino acid, which is determined in the product for humans. The method can be useful in determining the biological value of new types of raw materials and the design of new functional foods.
Опис
Ключові слова
льон, пророщування, DIAAS, якість білка, незамінні амінокислоти, біологічна цінність, функціональне харчування, DIAAS, flax, germination, DIAAS, sprouts, amino acid, protein quality, biological value, functional food, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Краєвська, С. П. Оцінювання якості білка насіння льону методом DIAAS / С. П. Краєвська, Н. О. Стеценко, Г. М. Бандуренко // Зернові продукти та комбікорми. – 2018. – Vol. 18, I. 3. – С. 10-15.