Розроблення технології вітамінних збагачувачів на основі гарбуза
Дата
2019
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
In order to produce carotene-containing powders, the pumpkin was ground and the resulting pulp was additionally saturated with sugar by treatment in a 20-40% solution at temperatures of 20 ... 60 ° C for 10-60 minutes. The meat was fed to the press, and the husks for drying. The resulting carotene-containing powders can be used as a sugar raw material, as a natural vitamin-based filler, a source of food fibers.
З метою отримання каротиновмісних порошків гарбуз подрібнювали, а отриману м'язгу додатково насичували цукром шляхом обробки в 20-40%-му розчині при температурах 20...60 °С протягом 10-60 хв. М’язгу подавали на пресування, а вичавки – на сушіння. Одержані каротиновмісні порошки можна застосування в якості цукристої сировини, як натурального вітаміновмісного наповнювача, джерела харчових волокон.
Опис
Ключові слова
Гарбуз, Pumpkin, м’язга, pulp, сушіння, drying, цукровий сироп, sugar syrup, порошок, powder, кафедра технології консервування
Бібліографічний опис
Манченко, В. М. Розроблення технології вітамінних збагачувачів на основі гарбуза / В. М. Манченко, Т. М. Левківська // Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених, 3 квітня 2019 р. – Харків : ХДУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 141–142.