Числа Льюіса водних розчинів цукрози
Loading...
Date
item.page.orcid
item.page.doi
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Співвідношення між інтенсивностями перенесення речовини дифузією і теплоти теплопровідністю в рідинах характеризується числами Льюіса. В широкому інтервалі температур і концентрацій для водних розчинів цукрози побудована номограма цих чисел, показано якісний вплив чистоти виробничих розчинів. The ratio between the intensities of mass transfer by diffusion and heat conduction in liquids is characterized by Lewis number. In a wide range of temperatures and concentrations of aqueous solutions of sucrose, a nomogram of these numbers, shows the qualitative effect of the purity of industrial solutions.
Description
Citation
Сінат-Радченко, Д. Є. Числа Льюіса водних розчинів цукрози / Д. Є. Сінат-Радченко, С. М. Василенко, Н. В. Іващенко // Цукор України. – 2012. – № 8 (80). – С. 23–24.