Доцільність використання лікарських трав у харчовій промисловості

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Перед харчовими галузями промисловості постали принципово нові завдання, які не можна вирішити простим кількісним нарощуванням обсягів виробництва харчових продуктів, оскільки вони вимагають якісно нових підходів. У зв’язку з цим, першочергового значення набирає необхідність широкого використання при розробленні продуктів і раціонів харчування біологічно активних речовин лікарських трав на основі останніх досягнень у галузі медицини, біології, екології та харчових технологій. Споріднені до організму людини біологічно активні речовини лікарських трав, входячи до складу легкодоступних і засвоюваних організмом харчових комплексів, є найважливішою ланкою будови й ефективного функціонування систем організму людини, в тому числі антиоксидантного захисту.

Опис

Ключові слова

кафедра технології оздоровчих продуктів, лікарські трави, біокомпоненти, рослинність, антиоксидантний захист, біофлавоноїди, herbs, biocomponents, flora, antioxidant protection, bioflavonoids

Бібліографічний опис

Сімахіна, Г. О. Доцільність використання лікарських трав у харчовій промисловості / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Вчені записки ТНУ імені В.І. Вернадського. Серія : Технічні науки. – 2019. – Т. 30 (69), № 6. – С. 140-145.

Зібрання