Вплив радіаційно забруднених продуктів харчування на організм людини

Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Забруднення харчових продуктів буває поверхневим та структурним. При потраплянні до організму людини радіоактивних речовин, головною небезпекою є те, що деякі радіонукліди вибірково поглинаються в тканинах та органах. При тривалому впливу радіаційному опромінення на організм людини, збільшується ризик виникнення стохастичного і генетичного ефекту- онкологічних і генетичних захворювань. Food contamination can be superficial or structural. When radioactive substances enter the human body, the main danger is that some radionuclides are selectively absorbed into tissues and organs. With prolonged exposure to radiation on the human body, the risk of stochastic and genetic effects increases - cancer and genetic diseases.

Опис

Ключові слова

кафедра екології та екоменеджменту, харчові продукти, радіонукліди, опромінення, food, radionuclides, irradiation

Бібліографічний опис

Лахно, А. Вплив радіаційно забруднених продуктів харчування на організм людини / А. Лахно, Н. В. Володченкова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 343.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced