Шляхи переробки соняшникового шроту олійно-жирової промисловості
Дата
2020
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В роботі застосовувались теоретичні методи дослідження, зокрема аналіз наукової літератури. Проаналізовано матеріали досліджень по утилізації і використанню побічних продуктів олійно-жирової промисловості, зокрема соняшникового шроту. До побічних продуктів відносять: макухи і шроти, відпрацьовані глини, соапсток, фосфатидні концентрати, воскоподібні речовини. До відходів: викиди в атмосферу, лузга, стічні води, промивні води. Вторинні продукти переробки насіння соняшнику - макуха і шроти - містять повноцінні за амінокислотним складом харчові
білки.
Theoretical research methods were used in the work, in particular the analysis of scientific literature. Materials of researches on utilization and use of by-products of the oil and fat industry, in particular sunflower meal are analyzed. By-products include: cakes and meal, waste clay, soapstock, phosphatide concentrates, waxy substances. To waste: emissions into the atmosphere, husk, wastewater, wash water. Secondary products of processing of sunflower seeds - cake and meal - contain high-grade in amino acid structure food
proteins.
Опис
Ключові слова
кафедра екології та екоменеджменту, відходи, олійно-жирова промисловість, соняшниковий шрот, waste, oil and fat industry, sunflower meal
Бібліографічний опис
Мостова, В. Шляхи переробки соняшникового шроту олійно-жирової промисловості / В. Мостова, О. К. Накемпій // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. –С. 361.