Розширення асортименту ковбасних виробів спеціального призначення
Файли
Дата
2020
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті наведено результати досліджень модельних фаршів к з м’яса індиків з додаванням цільної крові з метою розширення асортименту продуктів спеціального призначення. Наявність у м’ясній сировині біологічно активних речовин широкого спектру фізіологічної дії визначає його спеціальні властивості. Запропоновано використання білку крові Глобін Vepro Gel 95 HV у складі білково-жирової емульсії (у кількості 40% до маси фаршу) та цільну кров з метою підвищення вмісту заліза у продукті для профілактики та лікування анемії.
The article presents the results of research of model minced meat from turkey meat with the addition of whole blood in order to expand the range of special purpose products. The presence of biologically active substances in meat raw materials with a wide range of physiological action determines its special properties. The use of blood protein Globin Vepro Gel 95 HV in the composition of protein-fat emulsion (in the amount of 40% by weight of minced meat) and whole blood to increase the iron content in the product for the prevention and treatment of anemia.
Опис
Ключові слова
м’ясо індиків, цільна кров, білково-жирова емульсія, сосиски, turkey meat, whole blood, protein-fat emulsion, sausages, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Бібліографічний опис
Гащук, О. І. Розширення асортименту ковбасних виробів спеціального призначення / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, І. І. Сімонова // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. –2020. – Т. 22, № 93. - С. 72-76.