Соус овочевий з ферментованою сировиною (патент на винахід № 121179)
Файли
Дата
2019
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Винахід відноситься до харчової промисловості, а саме до консервної галузі, може бути використаний в сфері громадського та оздоровчого харчування.
Соус овочевий з ферментованою сировиною містить томатну пасту, пюре овочеве, цукор, спеції і воду. Згідно винаходу, як пюре овочеве використовують пюре ферментованих буряка столового і/або гарбуза, моркви та додатково вводять пюре ферментованого перцю гострого при наступному співвідношенні компонентів, мас. %:
Томатна паста 30% 20-35
Пюре ферментованих буряка столового і/або гарбуза, моркви 30-50
Пюре ферментованого перцю гострого 1,5-4
Цукор 5,5 - 10
Спеції 0,05 - 0,15
Вода решта
Технічний результат винаходу полягає в отриманні продукту з використанням пюре з ферментованих овочів, що володіє високими смаковими властивостями, вмістом біологічно активних речовин і може бути рекомендований, як для дієтичного, так і для масового споживання.
The invention relates to the food industry, namely to the canning industry, can be used in the field of catering and health.
Vegetable sauce with fermented raw materials contains tomato paste, vegetable puree, sugar, spices and water. According to the invention, as a vegetable puree use a puree of fermented table beets and / or pumpkin, carrots and additionally introduce a puree of fermented hot peppers in the following ratio, wt. %:
Tomato paste 30% 20-35
Mashed fermented table beets and / or pumpkins, carrots 30-50
Puree of fermented hot pepper 1.5-4
Sugar 5.5 - 10
Spices 0.05 - 0.15
The rest of the water
The technical result of the invention is to obtain a product using a puree of fermented vegetables, having high taste properties, content of biologically active substances and can be recommended for both dietary and mass consumption.
Опис
Ключові слова
соус овочевий, пюре ферментованого буряка столового, пюре ферментованого гарбуза, пюре ферментованого перцю гострого, пюре ферментованої моркви, vegetable sauce, puree of fermented table beets, puree of fermented pumpkin, puree of fermented carrots, puree of fermented hot peppers, кафедра технології консервування, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Бібліографічний опис
Патент на винахід № 121179UA, МПК (2020.01) A23L 23/00. Соус овочевий з ферментованою сировиною / Бессараб О. С., Матко С. В., Мельник Л. М., Ткачук Н. А. ; власник Національний університет харчових технологій. – № а201903037 ; заявл. 28.03.2019 ; опубл. 10.04.2020, Бюл. № 7.