Investigation of vegetable oils to oxidative degradation of varying degrees of saturation with tocopherol

Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

The content of tocopherol isomers and their activity in oils with different depth of refining-by pressing up unrefined and refined deodorized. It is shown that the isomeric composition of tocopherols influence on the rate and kinetics of elongation, and termination of radical chain oxidation. The relationship between the fatty acid composition of the oil, in particular the content of unsaturated fatty acids, the flow rate of peroxidation reactions and content of oxidation inhibitors. It is shown that a critical factor when braking oxidation reactions is the inhibitory effect of tocopherol, namely its greatest when the total content of a-isomer content.

Опис

Ключові слова

oxidation inhibitors, the degree of saturation, kinetic parameters, the method of DPPH, antioxidant activity, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів, інгібітори окислення, кінетичні параметри, антиоксидантна активність, ступінь насиченості

Бібліографічний опис

Investigation of vegetable oils to oxidative degradation of varying degrees of saturation with tocopherol / O. Melnyk, I. Radzievska, O. Galenko, L. Peshuk // Carpathian journal of food science and technology. – 2018. – Vol. 10 (3). – С. 163–170.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced