Мікробіологічна безпека кремово-збивних цукерок з насінням чіа

Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У статті наведено результати досліджень мікробіологічних характеристик та антимікробних властивостей насіння чіа, показників мікробіологічної безпеки кремово-збивних цукерок з насінням чіа під час зберігання впродовж 60 діб. Дослідженню підлягали зразки насіння чіа та кремово-збивних цукерок з насінням чіа, виготовлених з використанням різних драглеутворювачів (агарагару, пектину, модифікованого крохмалю). Аналіз мікробіологічних показників насіння чіа свідчить про його невисоку обнасіненність. Відзначається, що добавка характеризується відсутністю умовно-патогенної (Staphylococcus aureus) та патогенної мікрофлори (Salmonella typhimurium), а за вмістом плісняв і дріжджів відповідає вимогам нормативної документації.The paper presents the results of studies of microbiological characteristics and antimicrobial properties of chia seeds, indicators of microbiological safety of cream-whipped candies with chia seeds during storage for 60 days.Samples of chia seeds and cream-whipped candies with chia seeds were made using various gelling agents (agaragar, pectin, modified starch). Analysis of the microbiological indicators of chia seeds indicates its insignificant microbial contamination. It is noted that the additive is characterized by the absence of conditionally pathogenic (Staphyococcus aureus) and pathogenic microflora (Salmonella typhimurium), and the content of mold and yeast meets the requirements of regulatory documentation.

Опис

Ключові слова

насіння чіа, кремово-збивні цукерки, chia seeds, cream whipped candies, антимікробні властивості, antimicrobial properties, мікробіологічна безпека, зберігання, microbiological safety, storage

Бібліографічний опис

Шидакова-Каменюка, О. Г. Мікробіологічна безпека кремово-збивних цукерок з насінням чіа / О. Г. Шидакова-Каменюка, О. М. Шкляєв, А. Л. Рогова // Наукові праці НУХТ. – 2019. – Т. 25, № 3. – С. 234–242.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced