Сировинне забезпечення виробництва олії рослинної в умовах вертикальної інтеграції
Дата
2014
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Under dynamic development of oil and fat industry, there is a growing need to increase the production of raw materials, i.e. sunflower seeds. In Ukraine, there is a situation in which the rate of increase in oil extraction plants (OEP) capacity exceeds the rate of increase in production of raw materials. At this time, the most stable are vertically integrated structures that are less dependent on fluctuations in demand on the market for
sunflower seeds. Thus, the level of capacity utilization of the OEP data structures will be much higher than non-integrated, leading to an outflow or part of the investment to the industry, or to an increase in imports of raw materials from other countries. В умовах динамічного розвитку олієжирової галузі зростає потреба збільшення виробництва сировини, тобто насіння соняшнику. В Україні склалася ситуація, за якої темпи збільшення потужностей олієекстракційних заводів (ОЕЗ) перевищує темпи збільшення об’ємів виробництва сировини. За таких умов найбільш стійкими є вертикально-інтегровані структури, які менше залежать від коливань попиту на ринку на насіння соняшнику. Рівень завантаженості виробничих потужностей ОЕЗ вертикально-інтегрованих структур буде на порядок вищим, ніж у неінтегрованих, що призведе до відтоку частини інвестицій з галузі або до збільшення імпорту сировини з інших країн.
Опис
Ключові слова
supply of raw materials, sunflower seeds, vertical integration, oil production, сировинне забезпечення, насіння соняшнику, вертикальна інтеграція, виробництво олії
Бібліографічний опис
Ніценко, В. С. Сировинне забезпечення виробництва олії рослинної в умовах вертикальної інтеграції / В. С. Ніценко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2014. – Т. 20, № 3. – С. 91–97.