Методологія дослідження функціонування вертикально-інтегрованих структур агропродовольчої сфери
Дата
2015
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті розглянуто основні галузі агропромислового комплексу та агропродовольчої сфери, визначено їх спільні й відмінні ознаки. За результатами дослідження доведено, що інтеграцію в агропромисловому комплексі потрібно розглядати на мікро-, мезо- та макрорівнях. На основі проведених досліджень
побудовано рівні вертикальної інтеграції в агропромисловому комплексі, до якихвходять нижній, передсередній, середній, високий, повний; кожний наступний (вищий) рівень містить нижні. Розроблено схему взаємозв’язків у рамках вертикальної інтеграції, де інтегратором виступає переробне підприємство агропродовольчої сфери. Порівняно ефективність виробництва у вертикальноінтегрованому й неінтегрованих підприємствах.
Опис
Ключові слова
агропродовольча сфера, агропромисловий комплекс, agro-food sphere, agro-industrial complex, вертикально-інтегровані структури, vertically integrated structures
Бібліографічний опис
Ніценко, В. С. Методологія дослідження функціонування вертикально-інтегрованих структур агропродовольчої сфери / В. С. Ніценко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 4. – С. 60–70.