Методологія дослідження функціонування вертикально-інтегрованих структур агропродовольчої сфери

Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У статті розглянуто основні галузі агропромислового комплексу та агропродовольчої сфери, визначено їх спільні й відмінні ознаки. За результатами дослідження доведено, що інтеграцію в агропромисловому комплексі потрібно розглядати на мікро-, мезо- та макрорівнях. На основі проведених досліджень побудовано рівні вертикальної інтеграції в агропромисловому комплексі, до якихвходять нижній, передсередній, середній, високий, повний; кожний наступний (вищий) рівень містить нижні. Розроблено схему взаємозв’язків у рамках вертикальної інтеграції, де інтегратором виступає переробне підприємство агропродовольчої сфери. Порівняно ефективність виробництва у вертикальноінтегрованому й неінтегрованих підприємствах.

Опис

Ключові слова

агропродовольча сфера, агропромисловий комплекс, agro-food sphere, agro-industrial complex, вертикально-інтегровані структури, vertically integrated structures

Бібліографічний опис

Ніценко, В. С. Методологія дослідження функціонування вертикально-інтегрованих структур агропродовольчої сфери / В. С. Ніценко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 4. – С. 60–70.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced