Автоматизована система керування технологічними параметрами з використанням штучних нейронних мереж
Файли
Дата
2012
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Представлена структурна схема автоматизованої системи керування технологічними параметрами, що базується на адаптивній математичній моделі з використанням штучних нейронних мереж. Для проведення навчання нейронних мереж проводиться статична обробка даних, що характеризують процес прокатки. Аналіз кореляційних залежностей технологічних параметрів показав, що експериментальні дані утворюють різні кластери розташовані в різних районах площини даних. Визначення вказаних кластерів проводять за допомогою методу «інертного газу», що є необхідним для уникнення числових проблем при робот і ШНМ. Усі експерименти проводилися для останньої кліті чистової групи ШСГП з використанням мережі ADALINE. Ця лінійна мережа є дуже нечутливою до часу виконання, вимог щодо пам’яті і може працювати з 25 вхідними величинами. Показано, що найбільш ефективним є застосування штучних нейронних мереж для корекції уставки регулятора товщини. За допомогою адаптивного керування уставки регулятора товщини при використанні нейронної мережі похибка уставки, можна майже повністю усунути середні похибки уставки і приблизно на 10 % зменшити
похибку по товщині.
Опис
Ключові слова
система автоматичного регулювання товщини (САРТ), широкосмуговий стан гарячої прокатки, штучні нейронні мережі (ШНМ), automatic gauge control (AGC), artificial neural network (ANN), broadband hot rolling mills, кафедра електропостачання і енергоменеджменту
Бібліографічний опис
Балюта С. М. Автоматизована система керування технологічними параметрами з використанням штучних нейронних мереж / С. М. Балюта, І. Ю. Бурляй, Л. О. Копилова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2012. – № 47. – С. 6–12.