Дослідження малопоширених сортів винограду в Україні
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті досліджено якісні показники малопоширених сортів червоного винограду Голубок (Закарпатська область) і Темпранільйо (Миколаївська область) та їх придатність для виробництва червоних столових сортових вин. Визначено органолептичні й фізико-хімічні показники винограду, а також виноматеріалів, виготовлених із зазначених сортів винограду. Досліджувані малопоширені сорти винограду в Україні визначають, головним чином, органолептичні якості виноматеріалу — від ароматів і тонів у букеті до спирту, кислотності і танінів — у смакові.
Опис
Ключові слова
червоний виноград, червоний сухий виноматеріал, red grapes, red dry wine material, фенольні речовини, Темпранільйо, Голубок, барвні речовини, сортове червоне вино, phenolic substances, dyes, Dove, Tempranillo, varietal red wine, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Бібліографічний опис
Бабич, І. М. Дослідження малопоширених сортів винограду в Україні / І. М. Бабич, А. М. Куц, Н. В. Полешко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 5. – С. 219–224.