Інтенсифікація екстрагування за допомогою циклічного віджиму рослинної сировини
Дата
2015
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті розглянуто віджим як перспективний метод інтенсифікації процесу екстрагування в системі тверде тіло-рідина. Показано доцільність використання кількаразового віджиму як найбільш ефективного. Наведено приклади й узагальнено відомості одно- і багаторазового застосування віджиму в екстракторах харчової промисловості. Розроблено принципову схему та запропоновано конструкцію протитечійного шнекового екстрак тора безперервної дії з проміжним віджимом рослинної сировини.
Опис
Ключові слова
екстрагування, цукрова промисловість, проміжний віджим, extraction, intermediate extraction, sugar industry, шнековий екстрактор, screw extractor, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Бібліографічний опис
Марценюк, О. С. Інтенсифікація екстрагування за допомогою циклічного віджиму рослинної сировини / О. С. Марценюк, І. В. Чернелевський, В. Л. Зав’ялов // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 6. – С. 140–146.