Ключові суперечності процесу ціноутворення на вітчизняному ринку цукру
Дата
2015
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Виявлено основні суперечності процесу ціноутворення в існуючих в умовах функціонування національного ринку цукру й конкурентоформуючого середовища. Визначено, що головними факторами, які впливають на формування цін на ринку цукру, є самоусунення держави від регулювання, встановлення й підтримки цін, цінових пропорцій на продукцію різних сфер АПК, посилення тенденцій до зміни структури виробництва в сільському господарстві, дисбаланс попиту та пропозиції цукрового буряку й цукру, відсутність дієвої системи контролю якості й безпеки цукру, організованих каналів збуту вітчизняного цукру, валютні ризики тощо.
Опис
Ключові слова
кафедра економіки і права, кафедра економіки праці та менеджменту, ціна, цукор, дисбаланс, якість, ціноутворення, price, pricing, sugar, imbalance, quality
Бібліографічний опис
Ємцев, В. І. Ключові суперечності процесу ціноутворення на вітчизняному ринку цукру / В. І. Ємцев, І. В. Ємцева // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 6. – С. 93–99.